troufakia
clock icon
30'

Τρούφες σοκολάτας με άρωμα ουίσκι

Υλικά

  • 250γρ. Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • 240γρ. κρέμα γάλακτος
  • 130γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2-3 κουτ. σούπας ουίσκι
  • 100γρ. φουντούκια καβουρντισμένα και ψιλοκομμένα
  • Για την επικάλυψη

  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Λαχταριστά τρουφάκια με απίθανη γεύση και πλούσιο άρωμα, χάρη στον συνδυασμό της κουβερτούρας γάλακτος και του τριμμένου μπισκότου ΓΙΩΤΗΣ με ουίσκι.

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και τα τριμμένα φουντούκια στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ουίσκι. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.
Βάζετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο κακάο να σκεπαστούν παντού.
Τοποθετείτε τις τρούφες ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλετε να τις χαρίσετε ή να τις μεταφέρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 2

Ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ και τα τριμμένα φουντούκια στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ουίσκι. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.

Βήμα 3

Βάζετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο κακάο να σκεπαστούν παντού.

Βήμα 4

Τοποθετείτε τις τρούφες ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλετε να τις χαρίσετε ή να τις μεταφέρετε.