troufes
clock icon
25'

Τρούφες σοκολάτας

Υλικά

  • 250γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ, ψιλοκομμένη
  • 240γρ. κρέμα γάλακτος
  • 130γρ. Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 - 3 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας (κονιάκ, ρούμι κλπ.)
  • Για την επικάλυψη

  • Κακάο ΓΙΩΤΗΣ

Μικρά, νόστιμα τρουφάκια που θα προσφέρεται στους καλεσμένους σας ή θα πάτε ως δώρο. Η Κουβερτούρα και το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ, τις κάνουν ακόμη πιο λαχταριστές.

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.
Ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.
Βάζετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο κακάο να σκεπαστούν παντού.
Τοποθετείτε τις τρούφες ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλετε να τα χαρίσετε ή να τα μεταφέρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και την ψιλοκομμένη Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Την περιχύνετε με την καυτή κρέμα και μετά από 1 λεπτό ανακατεύετε με σπάτουλα να λιώσει η σοκολάτα.

Βήμα 2

Ρίχνετε το Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ στη λιωμένη σοκολάτα μαζί με το ποτό της επιλογής σας. Ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν στο μίγμα και αφήνετε το μπολ στο ψυγείο σκεπασμένο, για 7 ώρες, να σταθεροποιηθεί καλά.

Βήμα 3

Βάζετε το Κακάο ΓΙΩΤΗΣ σε ένα μπολ. Παίρνετε με κουταλάκι ίσες ποσότητες σοκολατένιου μίγματος και πλάθετε μπαλίτσες τις οποίες κυλάτε στο κακάο να σκεπαστούν παντού.

Βήμα 4

Τοποθετείτε τις τρούφες ανά στρώσεις σε πιατέλα σερβιρίσματος ή σε κουτί αν θέλετε να τα χαρίσετε ή να τα μεταφέρετε.