Το παραδοσιακό βρετανικό γλυκό, στην πιο ελαφριά και δροσιστική εκδοχή του. Light κρέμα, μπισκότα και φρέσκα φρούτα, συνθέτουν τις απολαυστικές του στρώσεις.
Υλικά
- 400γρ. τυρί κρέμα, light
- 8γρ. stevia
- 200γρ. ροδάκινα + 2 ακόμη ροδάκινα για τη διακόσμηση
- 200γρ. μπισκότα, θρυμματισμένα
- 10 βερίκοκα
- 10-15 κεράσια για τη διακόσμηση
Tips
- Εναλλακτικά μπορείτε να μοιράσετε τα μπισκότα, την κρέμα και τα φρούτα σε ποτήρια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα ροδάκινα σε χοντρές φέτες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και τα βάζετε στο μπλέντερ με τη stevia. Χτυπάτε καλά μέχρι τα ροδάκινα να πολτοποιηθούν.
Βήμα 2
Προσθέτετε στο μίγμα την κρέμα τυριού και ανακατεύετε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 3
Κόβετε τα 2 ροδάκινα που είχατε κρατήσει για τη διακόσμηση σε κομμάτια και τα βερίκοκα στη μέση.
Βήμα 4
Σε βαθύ γυάλινο μπολ, στρώνετε εναλλάξ θρυμματισμένα μπισκότα, κρέμα, ροδάκινα, βερίκοκα, ή άλλα φρούτα της επιλογής σας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, ώσπου να γεμίσει το μπολ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί η κρέμα.
Βήμα 5
Σερβίρετε μοιράζοντας το γλυκό σε μπολ και διακοσμώντας με κεράσια.