clock icon
30'

Εγγλέζικο trifle με light κρέμα τυριού και φρέσκα φρούτα

Υλικά

  • 400γρ. τυρί κρέμα, light
  • 8γρ. stevia
  • 200γρ. ροδάκινα + 2 ακόμη ροδάκινα για τη διακόσμηση
  • 200γρ. μπισκότα, θρυμματισμένα
  • 10 βερίκοκα
  • 10-15 κεράσια για τη διακόσμηση

Tips

  • Εναλλακτικά μπορείτε να μοιράσετε τα μπισκότα, την κρέμα και τα φρούτα σε ποτήρια.

Το παραδοσιακό βρετανικό γλυκό, στην πιο ελαφριά και δροσιστική εκδοχή του. Light κρέμα, μπισκότα και φρέσκα φρούτα, συνθέτουν τις απολαυστικές του στρώσεις.

Κόβετε τα ροδάκινα σε χοντρές φέτες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και τα βάζετε στο μπλέντερ με τη stevia. Χτυπάτε καλά μέχρι τα ροδάκινα να πολτοποιηθούν.

Προσθέτετε στο μίγμα την κρέμα τυριού και ανακατεύετε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Κόβετε τα 2 ροδάκινα που είχατε κρατήσει για τη διακόσμηση σε κομμάτια και τα βερίκοκα στη μέση.

Σε βαθύ γυάλινο μπολ, στρώνετε εναλλάξ θρυμματισμένα μπισκότα, κρέμα, ροδάκινα, βερίκοκα, ή άλλα φρούτα της επιλογής σας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, ώσπου να γεμίσει το μπολ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Σερβίρετε μοιράζοντας το γλυκό σε μπολ και διακοσμώντας με κεράσια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβετε τα ροδάκινα σε χοντρές φέτες, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα τους και τα βάζετε στο μπλέντερ με τη stevia. Χτυπάτε καλά μέχρι τα ροδάκινα να πολτοποιηθούν.

Βήμα 2

Προσθέτετε στο μίγμα την κρέμα τυριού και ανακατεύετε ελαφρά, μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Κόβετε τα 2 ροδάκινα που είχατε κρατήσει για τη διακόσμηση σε κομμάτια και τα βερίκοκα στη μέση.

Βήμα 4

Σε βαθύ γυάλινο μπολ, στρώνετε εναλλάξ θρυμματισμένα μπισκότα, κρέμα, ροδάκινα, βερίκοκα, ή άλλα φρούτα της επιλογής σας. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία, ώσπου να γεμίσει το μπολ. Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Βήμα 5

Σερβίρετε μοιράζοντας το γλυκό σε μπολ και διακοσμώντας με κεράσια.