trifle me koulourakia pasxalina k mous lemoniou IMG_0017
clock icon
30'

Trifle με κουλουράκια πασχαλινά, μους λεμονιού και φράουλες

Υλικά

  • 300γρ. κουλουράκια πασχαλινά σπασμένα
  • Για την κρέμα λεμονιού

  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 150ml φρέσκο χυμό λεμονιού
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • Για το γαρνίρισμα

  • 400γρ. φράουλες
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας λιμοντσέλο
  • φυλλαράκια μέντας

Σας έσπασαν μερικά από τα πασχαλινά κουλουράκια ή απλά αναζητάτε ένα διαφορετικό γλύκισμα για τα πασχαλιάτικα τραπεζώματα; Αυτό το trifle με μους λεμονιού είναι ιδανική επιλογή.

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κάνει τις πρώτες ρυτίδες. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτετε σταδιακά το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.
Τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.
Παίρνετε ένα ρηχό γυάλινο μπολ και κάνετε με στρώση με σπασμένα κουλουράκια, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από σπασμένα κουλουράκια και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.
Πριν σερβίρετε κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τις ραντίζετε με το λικέρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και στη συνέχεια διακοσμείτε το γλυκό με φυλλαράκια μέντας και το σερβίρετε μοιράζοντάς το με ένα κουτάλι σε μπολ.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σφίξει η κρέμα και να κάνει τις πρώτες ρυτίδες. Με το μίξερ σε λειτουργία προσθέτετε σταδιακά το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα.

Βήμα 2

Τη μεταφέρετε σε μπολ και την αφήνετε για μερικές ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να σφίξει.

Βήμα 3

Παίρνετε ένα ρηχό γυάλινο μπολ και κάνετε με στρώση με σπασμένα κουλουράκια, απλώνετε από πάνω τη μισή κρέμα, συνεχίζετε με δεύτερη στρώση από σπασμένα κουλουράκια και τελειώνετε με την υπόλοιπη κρέμα.

Βήμα 4

Πριν σερβίρετε κόβετε τις φράουλες σε φέτες και τις ραντίζετε με το λικέρ και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε και στη συνέχεια διακοσμείτε το γλυκό με φυλλαράκια μέντας και το σερβίρετε μοιράζοντάς το με ένα κουτάλι σε μπολ.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή