Ο καλύτερος φίλος του ελληνικού καφέ κρύβεται μέσα σε τραγανά μπισκοτάκια, που θα γίνουν αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Όσο για τη ζύμη τους; Είναι τόσο ελαφριά που δεν έχει καν αβγά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε το ηλιέλαιο, το κρασί και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει.
Παίρνετε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος καρυδιού τα πλάθετε στρογγυλά και τα πιέζετε να πλατύνουν, τοποθετείτε στη μέση από 1 λουκούμι και τα κλείνετε ξανά σε μπαλίτσες.
Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και αραδιάζετε μέσα τις μπαλίτσες. Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 20 - 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε το ηλιέλαιο, το κρασί και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 2
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει.
Βήμα 3
Παίρνετε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος καρυδιού τα πλάθετε στρογγυλά και τα πιέζετε να πλατύνουν, τοποθετείτε στη μέση από 1 λουκούμι και τα κλείνετε ξανά σε μπαλίτσες.
Βήμα 4
Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και αραδιάζετε μέσα τις μπαλίτσες. Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 20 - 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.