Μια δροσερή βελούδινη τούρτα που θα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα με Άνθος Αραβοσίτου, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ και θα σας κερδίσει με την υπέροχη γεύση φράουλας.
Μέσα σε μια κατσαρολίτσα διαλύετε το Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης με 600ml γάλα και τη ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά και βράζετε ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Φτιάχνετε ένα Φρουί Ζελέ Γιώτης διαλύοντας το μισό περιεχόμενο του φακέλου σε 1 ποτήρι καυτό νερό και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει λίγο (όχι να πήξει).
Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με 400ml γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αναμιγνύετε μέσα πολύ καλά την κρέμα αραβοσίτου και το ζελέ (που μόλις έχει αρχίσει να πήζει). Στο τέλος, ανακατεύετε μέσα τα κομματάκια βατόμουρου ή της φράουλες.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και ραντίζετε ένα ένα τα σαβαγιάρ να βραχούν ελαφρά.
Παίρνετε μια φόρμα για σαρλότ με αποσπώμενη βάση και την καλύπτετε εσωτερικά με πλαστική μεμβράνη αρχικά και στη συνέχεια καλύπτετε τον πάτο και τα εξωτερικά τοιχώματα της με τα σαβαγιάρ, με την ζαχαρωμένη πλευρά τους προς τα έξω. (Αν τα σαβαγιάρ είναι μεγαλύτερα από το ύψος της φόρμας τα κόβετε).
Ρίχνετε τη μισή κρέμα που φτιάξατε στην φόρμα με τα σαβαγιάρ, καλύπτοντας μέχρι τη μέση. Σκεπάζετε την επιφάνεια της σαρλότ με τα τελευταία σαβαγιάρ και απογεμίζετε τη φόρμα με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε τη σαρλότ στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον.
Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα και καλύπτετε την επιφάνειά του με φρέσκα φρούτα. Δένετε την περιφέρεια της τούρτας με μια όμορφη κορδέλα, διακοσμείτε την επιφάνειά του με βατόμουρα ή φράουλες και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μέσα σε μια κατσαρολίτσα διαλύετε το Άνθος Αραβοσίτου Γιώτης με 600ml γάλα και τη ζάχαρη. Το βάζετε στη φωτιά και βράζετε ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι να πήξει η κρέμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Βήμα 2
Φτιάχνετε ένα Φρουί Ζελέ Γιώτης διαλύοντας το μισό περιεχόμενο του φακέλου σε 1 ποτήρι καυτό νερό και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει λίγο (όχι να πήξει).
Βήμα 3
Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με 400ml γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αναμιγνύετε μέσα πολύ καλά την κρέμα αραβοσίτου και το ζελέ (που μόλις έχει αρχίσει να πήζει). Στο τέλος, ανακατεύετε μέσα τα κομματάκια βατόμουρου ή της φράουλες.
Βήμα 4
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό με την φλούδα λεμονιού και τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει και ραντίζετε ένα ένα τα σαβαγιάρ να βραχούν ελαφρά.
Βήμα 5
Παίρνετε μια φόρμα για σαρλότ με αποσπώμενη βάση και την καλύπτετε εσωτερικά με πλαστική μεμβράνη αρχικά και στη συνέχεια καλύπτετε τον πάτο και τα εξωτερικά τοιχώματα της με τα σαβαγιάρ, με την ζαχαρωμένη πλευρά τους προς τα έξω. (Αν τα σαβαγιάρ είναι μεγαλύτερα από το ύψος της φόρμας τα κόβετε).
Βήμα 6
Ρίχνετε τη μισή κρέμα που φτιάξατε στην φόρμα με τα σαβαγιάρ, καλύπτοντας μέχρι τη μέση. Σκεπάζετε την επιφάνεια της σαρλότ με τα τελευταία σαβαγιάρ και απογεμίζετε τη φόρμα με την υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε τη σαρλότ στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον.
Βήμα 7
Όταν θέλετε να σερβίρετε ξεφορμάρετε το γλυκό σε πιατέλα και καλύπτετε την επιφάνειά του με φρέσκα φρούτα. Δένετε την περιφέρεια της τούρτας με μια όμορφη κορδέλα, διακοσμείτε την επιφάνειά του με βατόμουρα ή φράουλες και σερβίρετε.