tourta-bavarouaz-portokali
clock icon
25'

Τούρτα μπαβαρουάζ πορτοκάλι

Υλικά

  • 2 φάκελους Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φάκελο Φρουί Ζελέ με γεύση Πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ
  • 100γρ. ζάχαρη
  • 800ml γάλα
  • Για τη βάση

  • 1 Έτοιμη Βάση για τούρτα με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ πορτοκάλι ή λεμόνι
  • Για τη διακόσμηση

  • 2 πορτοκάλια κομμένα στη μέση και μετά σε λεπτές φέτες

Μια ανάλαφρη τούρτα πορτοκάλι, που θα σας ενθουσιάσει με τη νοστιμιά της και την οποία θα φτιάξετε πολύ εύκολα και γρήγορα με Φρουί Ζελέ με γεύση Πορτοκάλι ΓΙΩΤΗΣ, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και Έτοιμη Βάση για τούρτα.

Ετοιμάζετε την μπαβαρουάζ: Φτιάχνετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ διαλύοντας το μισό περιεχόμενο του φακέλου σε 1 ποτήρι καυτό νερό και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει λίγο (όχι να πήξει).
Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο τέλος αναμιγνύετε μέσα πολύ καλά το ζελέ (που μόλις έχει αρχίσει να πήζει).
Τοποθετείτε το δίσκο του παντεσπανιού σε πιατέλα στερεώνετε τριγύρω ένα τσέρκι διαμέτρου όση και η Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ. Το ραντίζετε με το λικέρ. Ρίχνετε μέσα την κρέμα μπαβαρουάζ που φτιάξατε και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.
Όταν θέλετε να σερβίρετε αφαιρείτε προσεκτικά το τσέρκι και διακοσμείτε το γλυκό τριγύρω και επιφανειακά με τα ημικύκλια του φρέσκου πορτοκαλιού. Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε την μπαβαρουάζ: Φτιάχνετε το Φρουί Ζελέ ΓΙΩΤΗΣ διαλύοντας το μισό περιεχόμενο του φακέλου σε 1 ποτήρι καυτό νερό και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει λίγο (όχι να πήξει).

Βήμα 2

Χτυπάτε στο μίξερ την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο τέλος αναμιγνύετε μέσα πολύ καλά το ζελέ (που μόλις έχει αρχίσει να πήζει).

Βήμα 3

Τοποθετείτε το δίσκο του παντεσπανιού σε πιατέλα στερεώνετε τριγύρω ένα τσέρκι διαμέτρου όση και η Βάση για τούρτα ΓΙΩΤΗΣ. Το ραντίζετε με το λικέρ. Ρίχνετε μέσα την κρέμα μπαβαρουάζ που φτιάξατε και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο 5 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.

Βήμα 4

Όταν θέλετε να σερβίρετε αφαιρείτε προσεκτικά το τσέρκι και διακοσμείτε το γλυκό τριγύρω και επιφανειακά με τα ημικύκλια του φρέσκου πορτοκαλιού. Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.