tourta rodakina
clock icon
60'

Τούρτα από κέικ των αγγέλων με γέμιση σαντιγί και ροδάκινα

Υλικά

  • 6 αβγά χωρισμένοι οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα και χυμό (αν δεν βγει ½ φλιτζάνι χυμός συμπληρώνετε λίγο ακόμα)
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • Για τη γέμιση

  • 350γρ. φυτική κρέμα
  • 1 κονσέρβα ροδάκινα Ροδάκινο Μισό σε σιρόπι DEL MONTE

Αφράτη τούρτα με γέμιση βελούδινη σαντιγί και ωραία, ζουμερά ροδάκινα κομπόστα. Η επιτομή του ανάλαφρου επιδορπίου.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε τη ζάχαρη με το χυμό του πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζετε μέχρι να γίνει ένα σιρόπι πηχτό. 
Παράλληλα βάζετε τους κρόκους των αβγών να χτυπιούνται στο μίξερ. Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε όπως είναι καυτό στους κρόκους των αβγών σιγά σιγά και σε συνεχή ροή σαν κορδόνι, με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για ένα 10λεπτο τουλάχιστον, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να κρυώσει και να φουσκώσει πολύ καλά.
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε και τα ασπράδια των αβγών με μίξερ χειρός στη μέτρια ταχύτητα με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια μαρέγκα που θα δημιουργούνται κορυφές στην επιφάνειά της.
Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων το αλεύρι, ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ενσωματώνετε σε 3 δόσεις και την μαρέγκα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε δύο ταψάκια διαμέτρου 24εκ. και μοιράζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν, να φουσκώσουν και να ψηθούν σε βάθος το κέικ. Ελέγχετε βυθίζοντας στο κέντρο τους ένα καλαμάκι. Πρέπει να βγει καθαρό.
Στραγγίζετε τα ροδάκινα από το σιρόπι και κόβετε τα 6 μισά σε κομματάκια. Ξεφουρνίζετε τα κέικ και μετά από λίγο τα αναποδογυρίζετε σε πιατέλες. Τα ραντίζετε με λίγο από το σιρόπι των ροδάκινων κι αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.
Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα σε σφιχτή σαντιγί. Τοποθετείτε το πρώτο κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος με πόδι, στρώνετε από πάνω τη φυτική σαντιγί και διακοσμείτε με τα κομμάτια ροδάκινου. Σκεπάζετε με το δεύτερο κέικ. Διατηρείτε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ρίχνετε τη ζάχαρη με το χυμό του πορτοκαλιού σε κατσαρολάκι και το βάζετε πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζετε μέχρι να γίνει ένα σιρόπι πηχτό. 

Βήμα 2

Παράλληλα βάζετε τους κρόκους των αβγών να χτυπιούνται στο μίξερ. Όταν ετοιμαστεί το σιρόπι το τραβάτε από τη φωτιά και το ρίχνετε όπως είναι καυτό στους κρόκους των αβγών σιγά σιγά και σε συνεχή ροή σαν κορδόνι, με το μίξερ πάντα σε λειτουργία. Συνεχίζετε το χτύπημα για ένα 10λεπτο τουλάχιστον, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει, να κρυώσει και να φουσκώσει πολύ καλά.

Βήμα 3

Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε και τα ασπράδια των αβγών με μίξερ χειρός στη μέτρια ταχύτητα με το αλάτι μέχρι να γίνουν μια μαρέγκα που θα δημιουργούνται κορυφές στην επιφάνειά της.

Βήμα 4

Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων το αλεύρι, ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ενσωματώνετε σε 3 δόσεις και την μαρέγκα.

Βήμα 5

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε δύο ταψάκια διαμέτρου 24εκ. και μοιράζετε μέσα το μίγμα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν, να φουσκώσουν και να ψηθούν σε βάθος το κέικ. Ελέγχετε βυθίζοντας στο κέντρο τους ένα καλαμάκι. Πρέπει να βγει καθαρό.

Βήμα 6

Στραγγίζετε τα ροδάκινα από το σιρόπι και κόβετε τα 6 μισά σε κομματάκια. Ξεφουρνίζετε τα κέικ και μετά από λίγο τα αναποδογυρίζετε σε πιατέλες. Τα ραντίζετε με λίγο από το σιρόπι των ροδάκινων κι αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Βήμα 7

Στο μεταξύ χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική κρέμα σε σφιχτή σαντιγί. Τοποθετείτε το πρώτο κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος με πόδι, στρώνετε από πάνω τη φυτική σαντιγί και διακοσμείτε με τα κομμάτια ροδάκινου. Σκεπάζετε με το δεύτερο κέικ. Διατηρείτε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.