Από τις πιο μεγαλειώδεις συνταγές παγκοσμίως είναι το πέστο της Γένοβας με το βασιλικό, την παρμεζάνα, το σκορδάκι και το κουκουνάρι του. Ψάχνοντας και δουλεύοντας επίμονα, έκανα κι εγώ το ελληνικό πέστο, με πιο ελληνοπρεπή υλικά.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας ξίδι (προαιρετικά)
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, ξασπρισμένα
- 1 φλιτζάνι τυρί Σαν Μιχάλη, ψιλοτριμμένο
- φυλλαράκια δυόσμου
Tips
- Κανονικά όλη η εργασία πρέπει να γίνει στο γουδί. Ωστόσο, για πιο γρήγορα και καθόλου άσχημα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μπλέντερ σας.
- Μπορείτε να το ανακατέψετε με ζυμαρικά, να αλείψετε με αυτό τις μπριζόλες σας ή ακόμα και να το αραιώσετε για να περιχύσετε ένα ψητό ψάρι. Ακόμα, είναι ιδανικό για να πασαλείψετε τη φέτα αντί να βάλετε ριγανόλαδο. Με σοταρισμένο καλαμαράκι μαζί με σπιρτόξυλα τηγανητής πατάτας γίνεται το μεζεδάκι του Ποσειδώνα! Με άλλα λόγια, κάνετε ό,τι γουστάρετε!