Εξωτικό πιάτο που δεν καίει ούτε φοβίζει με τα αρώματα του. Το κοτόπουλο αγαπά τη φρεσκάδα του ανανά και σερβίρεται εντυπωσιακά μέσα στη φλούδα του.
Σε ένα μπολ με καπάκι βάζετε τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο και το ξίδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα στη μαρινάδα το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ και βάζετε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το λάδι, μέχρι να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι, μέχρι να ψηθεί.
Ρίχνετε στο τηγάνι το ρύζι και τα κάσιους, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τη μαρινάδα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί.
Τέλος, ρίχνετε τα κομματάκια του ανανά, τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύετε. Μοιράζετε το ρύζι με το κοτόπουλο στα πιάτα-ανανά και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ με καπάκι βάζετε τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το τριμμένο τζίντζερ, το σκόρδο και το ξίδι και ανακατεύετε. Ρίχνετε μέσα στη μαρινάδα το κοτόπουλο, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε το μπολ και βάζετε για τουλάχιστον 30 λεπτά στο ψυγείο.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το λάδι, μέχρι να κάψει και σοτάρετε το κοτόπουλο με λίγο αλάτι, μέχρι να ψηθεί.
Βήμα 3
Ρίχνετε στο τηγάνι το ρύζι και τα κάσιους, ανακατεύετε καλά, προσθέτετε τη μαρινάδα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί.
Βήμα 4
Τέλος, ρίχνετε τα κομματάκια του ανανά, τον φρέσκο κόλιανδρο και ανακατεύετε. Μοιράζετε το ρύζι με το κοτόπουλο στα πιάτα-ανανά και σερβίρετε.