Μια διαφορετική τηγανιά με κοτόπουλο και έθνικ αρώματα, χάρη στο κάρυ που περιέχει. Θα τη συνοδέψετε με παγωμένη μπίρα ή κρασί.
Υλικά
- 1 στήθος κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο, σε μέτριους κύβους
- 1 μπούτι κοτόπουλου ξεκοκαλισμένο, σε μέτριους κύβους
- 1 μεγάλο λουκάνικο χωριάτικο με πορτοκάλι, σε φέτες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 κουτ. γλυκού κάρυ
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα σε σκόνη
- 500γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες
- ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και να ροδίσουν.
Βήμα 2
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και χωρίς να προσθέσετε άλλο ελαιόλαδο στο τηγάνι ρίχνετε το κρεμμύδι. Σοτάρετε για 3 λεπτά και προσθέτετε τα κομμάτια του κοτόπουλου και το λουκάνικο. Τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με τη μουστάρδα και το κάρυ.
Βήμα 3
Μόλις ροδίσουν, ρίχνετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να μείνει με το λαδάκι του.
Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τα μανιτάρια και ανακατεύετε. Σερβίρετε την τηγάνια ζεστή.
Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή