kotopoulo-tigania_anoigma
clock icon
40'

Τηγανιά κοτόπουλου με μέλι και βαλσαμικό ξίδι

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, σε κύβους
  • 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1 πρέζα κάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 50γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 100ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • ανθό αλατιού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Η τηγανιά κοτόπουλου με μέλι και βαλσαμικό ξίδι είναι η ιδανική πρόταση για τις φιλικές μαζώξεις στο σπίτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κύβους του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το κάρι, το σκόρδο, το τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε καλά. Ανακατεύετε καλά, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστεί το κοτόπουλο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει καλά, σοτάρετε τους κύβους του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά και ομοιόμορφα.
Περιχύνετε με το μέλι και σβήνετε με το ξίδι, κουνώντας κυκλικά το τηγάνι να γλασαριστεί το κοτόπουλο. Μόλις καραμελώσει και δέσει η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Μοιράζετε το κοτόπουλο σε πιάτα και συνοδεύετε με πιλάφι ή αρωματικό ρύζι basmati.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τους κύβους του κοτόπουλου, πασπαλίζετε με την πάπρικα, το πιπέρι καγιέν, το κάρι, το σκόρδο, το τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε καλά. Ανακατεύετε καλά, καλύπτετε με μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά να μαριναριστεί το κοτόπουλο.

Βήμα 2

Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις κάψει καλά, σοτάρετε τους κύβους του κοτόπουλου από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά και ομοιόμορφα.

Βήμα 3

Περιχύνετε με το μέλι και σβήνετε με το ξίδι, κουνώντας κυκλικά το τηγάνι να γλασαριστεί το κοτόπουλο. Μόλις καραμελώσει και δέσει η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Μοιράζετε το κοτόπουλο σε πιάτα και συνοδεύετε με πιλάφι ή αρωματικό ρύζι basmati.

Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση