Δεν υπάρχει πιο μερακλίδικος μεζές για το τσίπουρο και τη μπίρα σας από τα παστουρμαδοπιτάκια. Με ντομάτα και κασέρι, αυτά τα πιτάκια θα σας ενθουσιάσουν.
Υλικά
- 1 πακέτο σφολιάτα
- 250γρ. παστουρμά
- 3 ντομάτες μέτριες, σε λεπτές ροδέλες
- 400γρ. κασέρι χοντροτριμμένο στον τρίφτη
- αλάτι
- 1 αβγό χτυπημένο με ελάχιστο νερό
- λίγο μαυροσούσαμο
Για το ψήσιμο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρείτε από τον παστουρμά το τσιμένι και βάζετε τις φετούλες για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Τις σκουπίζετε μία μία με χαρτί κουζίνας και τις κόβετε σε κομματάκια.Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Κόβετε τη σφολιάτα σε τετράγωνα κομμάτια με πλευρά 6εκ. και τα παίρνετε ένα ένα, τοποθετείτε πρώτα μερικά κομματάκια παστουρμά (αποφεύγοντας να φτάσετε μέχρι τις άκρες), από πάνω τοποθετείτε μία φέτα ντομάτας, αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με τριμμένο κασέρι.Βήμα 3
Βρέχετε γύρω γύρω περιμετρικά το φύλλο της σφολιάτας και σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο. Με πιρούνι πιέζετε να κλείσει.Βήμα 4
Αραδιάζετε τα πιτάκια σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αβγό, πασπαλίζετε με μαυροσούσαμο και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή χλιαρά.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή