Πεντανόστιμα μπισκοτάκια που μοσχοβολάνε βούτυρο και αμύγδαλο και τρίβονται υπέροχα στο στόμα. Για τον καφέ, το τσάι και τις πάσης φύσεως υπογλυκαιμίες.
Υλικά
- 120γρ. βούτυρο
- 90γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αβγό
- 235γρ. αλεύρι, μαλακό
- 35γρ. πούδρα αμυγδάλου
- 1 πρέζα αλάτι
- 100γρ. αμύγδαλα, χοντροσπασμένα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι κι ανακατεύετε τα υλικά στη μεσαία ταχύτητα με το φτερό. Προσθέτετε το αβγό και συνεχίζετε το ανακάτεμα προσέχοντας να μην αφρατέψει πολύ το μίγμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι και την πούδρα αμυγδάλου και συνεχίζετε το ανακάτεμα έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά και πάρετε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.Βήμα 2
Κάνετε τη ζύμη σας μπάλα, την πιέζετε λίγο να πλατύνει και την τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας. Με τη βοήθεια πλάστη την ανοίγετε σε πάχος 2-3 χιλιοστά περίπου και έπειτα την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 20 λεπτά περίπου.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα και με ένα μαχαίρι κόβετε τη ζύμη σε τετράγωνα κομμάτια. Μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψάκι σας, τα αλείφετε με αβγό 2 φορές και τα πασπαλίζετε με τα χοντροσπασμένα αμύγδαλα.Βήμα 4
Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ώσπου να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα.Βήμα 5
Ξεφουρνίζετε και περιμένετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα μεταφέρετε σε σκεύος φύλαξης ή τα σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή