Μικρά ταρτάκια σο-κόλαση με σοταρισμένα αχλάδια που τα κάνουν ακόμη πιο λαχταριστά! Αδύνατον να τους αντισταθείτε!
Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμη ζύμης για τάρτα
- 4 αχλάδια ώριμα καθαρισμένα, κομμένα στα 4
- 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 200ml κρέμα γάλακτος
- 1 αβγό
- 1 πρέζα βανίλια
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
- κανέλα σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε τα αχλάδια: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας από το βούτυρο και βάζετε μέσα τα κομμένα αχλάδια. Σοτάρετε λιγάκι μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τα πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και τα αφήνετε να καραμελώσουν. Σβήνετε με το μπράντι και περιμένετε να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά του τηγανιού. Βγάζετε τα αχλάδια στην άκρη και αφήνετε να κρυώσουν πριν τα κόψετε σε λεπτότερες φέτες.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε τη ζύμη στον πάγκο και με κουπ πατ την κόβετε σε ανάλογο μέγεθος έτσι ώστε να πάρετε 8 δίσκους με τους οποίους ντύνετε 8 ατομικές φόρμες για τάρτα. Τις τρυπάτε με πιρούνι και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ξεφουρνίζετε και ξεφορμάρετε τις τάρτες, αφήνετε να κρυώσουν.Βήμα 3
Ρίχνετε σε ένα μπολ την τριμμένη σοκολάτα και βάζετε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση σε ένα μπρίκι. Τη ρίχνετε πάνω από τη σοκολάτα να λιώσει, σπάτε μέσα της το αβγό, τη βανίλια και ανακατεύετε ζωηρά.Βήμα 4
Μοιράζετε την κρέμα σοκολάτας στις ψημένες βάσεις της τάρτας και διακοσμείτε από πάνω με τα αχλάδια. Όταν σταθεροποιηθεί η σοκολάτα, οι τάρτες σας είναι έτοιμες για σερβίρισμα!Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb