Πεντανόστιμες ταρταλέτες που συνδυάζουν 2 εξωτικά υλικά: τον ανανά και το ινδοκάρυδο, σε ένα πολύ λαχταριστό, γλυκό “πάντρεμα”.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στραγγίζετε τον ανανά και κρατάτε το σιρόπι.
Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν.
Με μια ατομική ταρτιέρα ή στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 14εκ. κόβετε το φύλλο σφολιάτας σε δίσκους. Βουτυρώνετε 6 ατομικές πορσελάνινες ή αντικολλητικές ταρτιέρες. Τις «ντύνετε» με τους δίσκους σφολιάτας, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πυθμένας και τα τοιχώματα.
Μοιράζετε τη κρέμα ινδοκάρυδου στις βάσεις και από πάνω τοποθετείτε από 1 ροδέλα ανανά.
Πασπαλίζετε τις ροδέλες ανανά με την καστανή ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στραγγίζετε τον ανανά και κρατάτε το σιρόπι.
Βήμα 2
Ρίχνετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της κρέμας και τα ανακατεύετε με ένα πιρούνι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Με μια ατομική ταρτιέρα ή στρογγυλό κουπ πατ διαμέτρου 14εκ. κόβετε το φύλλο σφολιάτας σε δίσκους. Βουτυρώνετε 6 ατομικές πορσελάνινες ή αντικολλητικές ταρτιέρες. Τις «ντύνετε» με τους δίσκους σφολιάτας, φροντίζοντας να καλυφθούν ο πυθμένας και τα τοιχώματα.
Βήμα 4
Μοιράζετε τη κρέμα ινδοκάρυδου στις βάσεις και από πάνω τοποθετείτε από 1 ροδέλα ανανά.
Βήμα 5
Πασπαλίζετε τις ροδέλες ανανά με την καστανή ζάχαρη και ψήνετε στο φούρνο για 30-35 λεπτά.