Αγαπάμε τις τάρτες, ακόμα και αν είναι “ανάποδες”, πόσο μάλλον όταν η γέμιση αποτελείται από φρούτα εποχής, όπως στην περίπτωσή μας, το κυδώνι.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 18 φέτες γλυκό κυδώνι
- 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 75ml νερό
- 25ml γλυκόζη
Για την καραμέλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφήνετε λίγη ώρα το φύλλο σφολιάτας εκτός κατάψυξης για να ξεπαγώσει. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη γλυκόζη και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ξανθό χρώμα και να γίνουν καραμέλα. Αδειάζετε την καραμέλα σε ένα αντικολλητικό ταψί, διαμέτρου 20εκ. και την αφήνετε να κρυώσει. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.
Βήμα 2
Στραγγίζετε καλά τις φέτες γλυκό κυδώνι και τις τοποθετείτε με τη σειρά πάνω από την κρύα καραμέλα.
Βήμα 3
Παίρνετε το φύλλο σφολιάτας και το κόβετε στο σχήμα και το μέγεθος του ταψιού. Το τρυπάτε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και σκεπάζετε με αυτό τα κυδώνια. Ψήνετε στo φούρνο για 30-40 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να ροδίσει όμορφα η σφολιάτα.
Βήμα 4
Μόλις η tarte tatin ψηθεί, τη βγάζετε από τον φούρνο και την ξεφορμάρετε αμέσως γυρίζοντάς την ανάποδα σε μία πιατέλα πολύ προσεκτικά.