Τις τάρτες τις αγαπάμε πολύ και τις φτιάχνουμε όλο το χρόνο με κάθε λογής υλικά. Σε αυτή τη συνταγή τα κολοκυθάκια έχουν την τιμητική τους.
Για να κάνετε τη ζωή σας εύκολη χρησιμοποιήστε μίξερ και πιο συγκεκριμένα τον κάδο με το φτερό ή τους αναδευτήρες. Ρίχνετε λοιπόν μέσα το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά και να φαίνεται το μίγμα σαν σβολιασμένο.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνεται ομοιογενής. Αν σας φανεί πολύ σφιχτή, συμπληρώνετε λίγο νεράκι κουταλιά κουταλιά. Μαζεύετε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την κάνετε μπάλα και την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες στο κάτω μέρος του ψυγείου.
Ύστερα την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου και την τοποθετείτε μέσα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα, κατά προτίμηση αντικολλητική, για να μην ταλαιπωρηθείτε όταν θα την ξεφορμάρετε.
Για τη γέμιση: Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.
Μετά από λίγο βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ελάχιστο αλατάκι, μπόλικο πιπέρι και τα δύο τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε την τάρτα με το μίγμα.
Σε ένα μπολ αδειάζετε την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το αβγό και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το αδειάζετε στην τάρτα σιγά σιγά μέχρι το μίγμα να καλύψει τα κολοκυθάκια και το τυρί. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά περίπου στους 170°C. Τα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζετε την τάρτα για να κάνει μια ωραία κρούστα.
Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά περίπου. Την ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς την πάνω σε ένα δίσκο και κατόπιν την ξαναγυρίζετε από την καλή μέσα σε σκεύος σερβιρίσματος.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για να κάνετε τη ζωή σας εύκολη χρησιμοποιήστε μίξερ και πιο συγκεκριμένα τον κάδο με το φτερό ή τους αναδευτήρες. Ρίχνετε λοιπόν μέσα το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια προσθέτετε το βούτυρο. Χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν τα υλικά και να φαίνεται το μίγμα σαν σβολιασμένο.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να αρχίσει να στρώνει και να γίνεται ομοιογενής. Αν σας φανεί πολύ σφιχτή, συμπληρώνετε λίγο νεράκι κουταλιά κουταλιά. Μαζεύετε τη ζύμη από τον κάδο του μίξερ, την κάνετε μπάλα και την τυλίγετε σε διάφανη μεμβράνη. Αφήνετε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες στο κάτω μέρος του ψυγείου.
Βήμα 3
Ύστερα την ανοίγετε σε χοντρό φύλλο πάχους 0,5εκ. περίπου και την τοποθετείτε μέσα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα, κατά προτίμηση αντικολλητική, για να μην ταλαιπωρηθείτε όταν θα την ξεφορμάρετε.
Βήμα 4
Για τη γέμιση: Βάζετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε καλά. Ρίχνετε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζετε και τα ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί.
Βήμα 5
Μετά από λίγο βάζετε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ. Προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο, ελάχιστο αλατάκι, μπόλικο πιπέρι και τα δύο τριμμένα τυριά. Ανακατεύετε καλά και γεμίζετε την τάρτα με το μίγμα.
Βήμα 6
Σε ένα μπολ αδειάζετε την κρέμα γάλακτος, ρίχνετε το αβγό και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το αδειάζετε στην τάρτα σιγά σιγά μέχρι το μίγμα να καλύψει τα κολοκυθάκια και το τυρί. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 45 λεπτά περίπου στους 170°C. Τα τελευταία 10 λεπτά ξεσκεπάζετε την τάρτα για να κάνει μια ωραία κρούστα.
Βήμα 7
Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει για 10-15 λεπτά περίπου. Την ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντάς την πάνω σε ένα δίσκο και κατόπιν την ξαναγυρίζετε από την καλή μέσα σε σκεύος σερβιρίσματος.