Ποιός είπε ότι η μπουγάτσα είναι μόνο γλυκιά; Εδώ την κάνουμε και αλμυρή και τάρτα. Σταθερή αξία το Σιμιγδάλι Ψιλό ΜΕΛΙΣΣΑ στην κρέμα!
Πρώτα ετοιμάζετε τη γέμιση της τάρτας: Βάζετε το περισσότερο γάλα να ζεσταίνεται σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε το σιμιγδάλι στο υπόλοιπο γάλα. Το ρίχνετε κι αυτό στο κατσαρόλι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
Τραβάτε την κρέμα από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα τα χτυπημένα αβγά και τα τυριά αφού κρατήσετε λίγη κεφαλογραβιέρα στην άκρη, το ζαμπόν και αλατοπιπερώνετε.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα. Στρώνετε μέσα το φύλλο της τάρτας αφήνοντάς το να εξέχει γύρω από το ταψάκι. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση που ετοιμάσατε και αν εξέχει πάρα πολύ η ζύμη τριγύρω την κόβετε με μαχαίρι.
Πασπαλίζετε την τάρτα με την κεφαλογραβιέρα που κρατήσατε και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Σε 40 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμη.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πρώτα ετοιμάζετε τη γέμιση της τάρτας: Βάζετε το περισσότερο γάλα να ζεσταίνεται σε ένα κατσαρολάκι και διαλύετε το σιμιγδάλι στο υπόλοιπο γάλα. Το ρίχνετε κι αυτό στο κατσαρόλι και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
Βήμα 2
Τραβάτε την κρέμα από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα τα χτυπημένα αβγά και τα τυριά αφού κρατήσετε λίγη κεφαλογραβιέρα στην άκρη, το ζαμπόν και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψάκι ή ταρτιέρα. Στρώνετε μέσα το φύλλο της τάρτας αφήνοντάς το να εξέχει γύρω από το ταψάκι. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση που ετοιμάσατε και αν εξέχει πάρα πολύ η ζύμη τριγύρω την κόβετε με μαχαίρι.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε την τάρτα με την κεφαλογραβιέρα που κρατήσατε και την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα. Σε 40 λεπτά περίπου θα είναι έτοιμη.