Μπέικον, μπρόκολο και γραβιέρα συμμαχούν και το αποτέλεσμα είναι μια τάρτα από την οποία δεν θα μείνει μπουκιά!
Υλικά
- 1 φύλλο έτοιμη ζύμη κουρού
- 500γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- 6-7 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 300γρ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
- 3 αβγά
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεματάτε το μπρόκολο σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει έτσι ώστε να μαλακώσει και να τσιμπιέται. Το στραγγίζετε και αφήνετε να τρέξει πάνω του κρύο νερό της βρύσης. Το αφήνετε στην άκρη.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανοίγετε το φύλλο της ζύμης και καλύπτετε με αυτό τον πάτο και τα πλαϊνά ενός μακρόστενου πυρίμαχου σκεύους. Κόβετε τη ζύμη που περισσεύει τριγύρω.Βήμα 3
Σοτάρετε το ψιλοκομμένο μπέικον ελαφρά σε αντικολλητικό τηγανάκι. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γιαούρτι και ανακατεύετε μέσα και την τριμμένη γραβιέρα. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα.Βήμα 4
Απλώνετε ομοιόμορφα το ζεματισμένο μπρόκολο μέσα στην τάρτα, μοιράζετε και το σοταρισμένο μπέικον. Περιχύνετε όλα τα υλικά με το μίγμα του τυριού και ψήνετε την τάρτα στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει τόσο η επιφάνεια όσο και η ζύμη της. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή, λίγα λεπτά αφού την ξεφουρνίσετε, ή χλιαρή.Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food Styling: Αντωνία Κατή