clock icon
30'

Τάρτα γιαουρτιού με φρούτα βανίλιες χωρίς ψήσιμο

Υλικά

  • 400γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 200γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 5 φύλλα ζελατίνης (2γρ. η καθεμία)
  • χυμό από 1½ λεμόνι
  • 400γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 400ml γάλα ζαχαρούχο
  • 400γρ. βανίλιες ώριμες (φρούτα)
  • 3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 καψουλάκι βανιλίνη

Δροσερή, καλοκαιρινή τάρτα με ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού και ολόγλυκες βανίλιες που ταιριάζουν πολύ με την κρέμα.

Θρυμματίζετε στον πολυκόφτη τα μπισκότα σε πούδρα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη. Στρώνετε τα μπισκότα σε φόρμα τάρτας καλυμμένη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού, στραγγίζετε τη ζελατίνη και τη διαλύετε καλά μέσα στο χυμό.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο και το μίγμα ζελατίνης και το στρώνετε στη βάση της τάρτας.
Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη τις βανίλιες με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Απλώνετε τον πολτό πάνω από το μίγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας με πιρούνι και βάζετε ξανά την τάρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Ξεφορμάρετε την τάρτα σε πιατέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Θρυμματίζετε στον πολυκόφτη τα μπισκότα σε πούδρα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμη. Στρώνετε τα μπισκότα σε φόρμα τάρτας καλυμμένη με μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 2

Μαλακώνετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Ζεσταίνετε το χυμό λεμονιού, στραγγίζετε τη ζελατίνη και τη διαλύετε καλά μέσα στο χυμό.

Βήμα 3

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το γιαούρτι, το ζαχαρούχο και το μίγμα ζελατίνης και το στρώνετε στη βάση της τάρτας.

Βήμα 4

Πολτοποιείτε στον πολυκόφτη τις βανίλιες με τη ζάχαρη και τη βανιλίνη. Απλώνετε τον πολτό πάνω από το μίγμα του γιαουρτιού ανακατεύοντας με πιρούνι και βάζετε ξανά την τάρτα στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Βήμα 5

Ξεφορμάρετε την τάρτα σε πιατέλα, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.