Τα τάκος με τα χοιρινά κεφτεδάκια και τη σάλτσα γαλομυζήθρας είναι ένα πιάτο που μας ζεσταίνει την καρδιά και γεμίζει νόστιμα τα βράδια του χειμώνα. Ένα τάκο για όλους!
50'
Τάκος από χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα καπνιστής γαλομυζήθρας
Υλικά
- 4 τορτίγιας από καλαμπόκι ή στάρι περίπου 12 εκατοστών
- 200 γρ. χοιρινός κιμάς, περασμένος μία φορά
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. κοφτή δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 50 γρ. νιφάδες βρώμης
- Αλάτι, πιπέρι
- λίγο ηλιέλαιο
- λίγο σιμιγδάλι ψιλό
- 12-15 ημίλιαστα ντοματίνια
- 1 μήλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 1 κουτ. γλυκού πιπεριά τσίλι κόκκινη
- 1 λάιμ, τον χυμό
- 1 κουτ. σούπας κρεμμύδι, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 100 γρ. φρέσκια γαλομυζήθρα
- 1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 30 ml γάλα
- 4 φέτες lime
Για τα κεφτεδάκια
Για το τηγάνισμα
Για τις άλλες παρασκευές
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλάθουμε σε βαθύ μπολ τα κεφτεδάκια με όλα τα υλικά της συνταγής, σκεπάζουμε με μεμβράνη και φυλάσσουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε σε μπαλάκια περίπου 10 γρ. το καθένα, τα πανάρουμε σε σιμιγδάλι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο.Βήμα 2
Ετοιμάζουμε την pico de gallo: Σε βαθύ σκεύος βάζουμε το μηλο , τον χυμό λαιμ, την πιπεριά τσίλι, το κρεμμύδι και τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε και κρατάμε στην άκρη.Βήμα 3
Για την σάλτσα γαλομυζήθρας: Χτυπάμε με πιρούνι την γαλομυζήθρα με το γάλα και την καπνιστή πάπρικα.Βήμα 4
Σερβίρουμε με 5 κεφτεδάκια, μια κουτάλια pico de gallo, 3-4 ημίλιαστα ντοματίνια, σάλτσα γαλομυζήθρας και μια φέτα λάιμ.Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος