Μια λεμονάτη σαλάτα με ταμπουλέ και λαχανικά εποχής για ένα θρεπτικό συνοδευτικό στο καθημερινό μας τραπέζι.
Υλικά
- 1 μεγάλο κουνουπίδι
- 2 μάτσα μαϊντανό
- ½ μάτσο δυόσμο
- 3 ντομάτες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 400 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ε.π. ελαιόλαδο
- 30 ml μηλόξιδο
- 3 λάιμ, χυμό και ξύσμα
- 2 κουτ. σούπας κάρυ
- αλάτι
Μερίδες: 6
Για το ταμπουλέ
Για την κρέμα παντζαριού
Διαδικασία
Βήμα 1
Κρέμα παντζαριού: Σε ένα δοχείο βάζουμε τα παντζάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια, το σκόρδο, λίγο ελαιόλαδο, το ξίδι και λίγο αλάτι. Χτυπάμε με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ ώστε να γίνει μια κρέμα. Εναλλακτικά, χτυπάμε σε μπλέντερ.
Βήμα 2
Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τον χυμό και το ξύσμα των λάιμ, αλάτι, ελαιόλαδο και το κάρυ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να μαριναριστεί για 15΄.
Βήμα 3
Ταμπουλέ: Σε ένα μπολ τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη το κουνουπίδι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ψιλοκομμένα, τις ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο ατομικά, στρώνοντας την κρέμα παντζαριού κάτω και από πάνω το ταμπουλέ.