Η διαχρονική απόλαυση που ακούει στο όνομα κεφτεδάκια, σε μία ακαταμάχητη , κλασική εκδοχή.

Υλικά
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα (ή ό,τι επιθυμείτε)
- 100 γρ. ψωμί χωριάτικο μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, τριμμένο
- 1 κ.γ. ξίδι
- 2 αυγά
- 1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη, τριμμένη
- 1 γεμάτη πρέζα ανθό αλατιού
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. νερό κρύο
- 150 γρ. αλεύρι, για το τηγάνισμα
- ε.π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- [Για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
- πατάτες τηγανητές
- ντοματοσαλάτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη μπασίνα ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να βγουν όλες οι γεύσεις των υλικών.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι γεμάτο κατά το 1/3 σε ύψος με ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Παράλληλα, πλάθουμε κεφτέδες των 50 γρ., τους αλευρώνουμε καλά, τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά γυρίζοντάς τους από όλες τις πλευρές. Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια τους.
Βήμα 4
Τους σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστοί, με πατάτες τηγανητές και ντοματοσαλάτα, αν θέλουμε.
Styling—ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΥΚΟΥΡΕΣΗ
Food styling—ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Φωτογραφίες—LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY