Η χωριάτικη σαλάτα ως γέμιση σε νόστιμα, τραγανά στριφτά πιτάκια.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλα χωριάτικης ζύμης
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
- 300γρ. φέτα, σε κυβάκια
- 3 πιπεριές πράσινες στρογγυλές, σε κυβάκια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, σε κυβάκια
- ½ φλιτζάνι ελιές Καλαμών
- 1 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- ½ φλιτζάνι κριθαροκουλούρα τριμμένη στο multi
- 3 κουτ. σούπας κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε λίγη από τη γέμιση και αν χρειάζεται αλατίζετε.Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200oC. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.Βήμα 3
Απλώνετε στον πάγκο της κουζίνας ένα χωριάτικο φύλλο και με πινέλο το αλείφετε καλά με το μίγμα ελαιολάδου-βουτύρου. Σκεπάζετε με δεύτερο φύλλο και το λαδώνετε επίσης. Κόβετε με ένα μαχαίρι, από την μακριά πλευρά, σε τέσσερις λωρίδες. Βάζετε στην άκρη της κάθε λωρίδας μια δυο κουταλιές της σούπας γέμιση και, διπλώνοντας τις πλαϊνές μεριές, τυλίγετε σε στριφτάρι.Βήμα 4
Λαδώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου και το τοποθετείτε εκεί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Λαδώνετε καλά τα στριφτάρια και ψήνετε για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή