Ο Ιούνιος μπήκε για τα καλά και μαζί του έφερε και τα καλαμπόκια , τα ξενικόσταρα όπως ονομάζονται στην Κρήτη. Στο Μεξικό αποτέλεσε και αποτελεί βασικό στοιχεία της διατροφής και πολλές φορές όπως και στην χώρα μας έγινε ένα σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι!
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 8 μεγάλα καλαμπόκια κατά προτίμηση βιολογικά
- 2 πιπεριές χαλαπένιο ψιλοκομμένες
- 100 γρ. τριμμένος ξηρός ανθότυρος
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 4 κουτ. σούπας κρέμα καρύδας
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 λάιμ κομμένο σε τέταρτα
- Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ε.π. Ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τα καλαμπόκια για περίπου 10 με 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Με μαχαίρι χρησιμοποιώντας κάθετες κινήσεις βγάζουμε τους σπόρους και τους σοτάρουμε με πολύ λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι με τις πιπεριές.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα καρύδας, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το καλαμπόκι και από πάνω βάζουμε τον ανθότυρο, την πάπρικα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος