Τίποτα καλύτερο για να δροσιστούμε από μια σπιτική πορτοκαλάδα ή λεμονάδα! Εδώ σας έχουμε την “ενήλικη” εκδοχή της, καθώς η γεύση ενισχύεται με λικέρ.

Υλικά
- 5 νεροπότηρα χυμό πορτοκαλιών, φρεσκοστυμμένο
- 1 ποτηράκι του λικέρ χυμό λεμονιού
- 900γρ. ζάχαρη
- 1 λίτρο νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Στύβετε φρέσκα πορτοκάλια και τα περνάτε από λεπτό σουρωτήρι. Πρέπει να πάρετε ποσότητα χυμού ίση με 5 νεροπότηρα αλλιώς θα πρέπει να στύψετε κι άλλα φρούτα.Βήμα 2
Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε το χυμό λεμονιού.Βήμα 3
Αφού μισοκρυώσει το σιρόπι προσθέτετε το χυμό του πορτοκαλιού και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά για να πάρουν και μια βράση μαζί.Βήμα 4
Κατεβάζετε την πορτοκαλάδα και αφήνετε να κρυώσει πριν τη μεταφέρετε σε μπουκάλια. Τη διατηρείτε στο ψυγείο και τη σερβίρετε σε ποτήρια, αραιώνοντάς τη με όση ποσότητα νερού θεωρείτε απαραίτητη.Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Ιωάννα Σταμούλου