clock icon
20'

Σπιτική μερέντα

Υλικά

  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150γρ. βούτυρο
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 4 κουτ. σούπας κακάο σκόνη (κοσκινισμένο)
  • 1 φλιτζάνι φουντούκια, τριμμένα σε σκόνη στο μούλτι

Tips

  • Αν την έχετε στο ψυγείο, βγάλτε την μισή ώρα πριν την καταναλώσετε ή περάστε την ελάχιστα από το φούρνο μικροκυμάτων για να ξαναβρεί τη βελούδινη υφή και τα αρώματά της.

Διατηρείται στο ψυγείο και την εμπιστεύεσαι γιατί την έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου και με υλικά που εμπιστεύεσαι.

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
Ανακατεύετε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο.
Προσθέτετε την κουβερτούρα και τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε αντικολλητικό κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά, λιώνετε το βούτυρο με την κουβερτούρα.

Βήμα 2

Ανακατεύετε το ζαχαρούχο με την άχνη και το κακάο.

Βήμα 3

Προσθέτετε την κουβερτούρα και τα φουντούκια και ανακατεύετε καλά.