Αν θέλετε να έχετε στο ψυγείο ετοιμοπόλεμη τη δική σας σπιτική λεμονάδα, ιδού η συνταγή. Θα τη διαλύετε με παγωμένο νερό ή σόδα και, αν θέλετε, θα τη σερβίρετε με μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
Υλικά
- ½ λίτρο χυμό φρέσκου λεμονιού
- 2 λεμόνια, το ξύσμα
- 2 λάιμ, το ξύσμα και το χυμό τους
- 5 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 φλιτζάνια νερό
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.Βήμα 2
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.Βήμα 3
Στραγγίζετε το μίγμα και, αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη κρύου νερού.Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Ιωάννα Σταμούλου