lemonada

Υλικά

  • ½ λίτρο χυμό φρέσκου λεμονιού
  • 2 λεμόνια, το ξύσμα
  • 2 λάιμ, το ξύσμα και το χυμό τους
  • 5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό

Αν θέλετε να έχετε στο ψυγείο ετοιμοπόλεμη τη δική σας σπιτική λεμονάδα, ιδού η συνταγή. Θα τη διαλύετε με παγωμένο νερό ή σόδα και, αν θέλετε, θα τη σερβίρετε με μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.
Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.
Στραγγίζετε το μίγμα και, αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη κρύου νερού.
Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Ιωάννα Σταμούλου

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.

Βήμα 3

Στραγγίζετε το μίγμα και, αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη κρύου νερού.

Φωτογραφία: Σωτήρης Παπανικολάου - Food Styling: Ιωάννα Σταμούλου