clock icon
20'

Σπαγγέτι με ντοματίνια, βασιλικό και κάππαρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • ½ φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ντοματίνια στρογγυλά ή βελανίδια, κομμένα στη μέση
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος βασιλικός, χοντροκομμένος
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εύκολη και ελαφριά αυτή η μακαρονάδα είναι ιδανική για όσους νηστεύουν ή ακολουθούν vegan διατροφή και δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5′-6′ μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα.

Προσθέτουμε 1 κουτάλα νερό από εκείνο μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο βασιλικό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5′-6′ μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Παράλληλα, βράζουμε τα ζυμαρικά, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία και τα μεταφέρουμε στη σάλτσα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε 1 κουτάλα νερό από εκείνο μέσα στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο φρέσκο βασιλικό.