Τι έγινε όταν οι γαρίδες και τα καλαμαράκια συνάντησαν τα σπαγγέτι; Μια μεθυστικά νόστιμη μακαρονάδα θαλασσινών σβησμένη με Μαλαγουζιά.
![makaronada LDL me thalassina IMG_0291_2](https://cantina.protothema.gr/wp-content/uploads/2018/09/makaronada-LDL-me-thalassina-IMG_0291_2-575x720.jpg)
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι απλό ή ολικής άλεσης
- 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 500γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι Μαλαγουζιά
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε κυβάκια
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό να μαγειρευτούν αλ ντέντε.Βήμα 2
Στο μεταξύ ζεσταίνετε στη φωτιά ένα ευρύχωρο τηγάνι. Προσθέτετε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα καλαμαράκια και σοτάρετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε την ντομάτα αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε λίγο ακόμα.Βήμα 3
Όταν στεγνώσει η ντομάτα σβήνετε με το κρασί και μετά την πρώτη βράση ρίχνετε και τις γαρίδες να βράσουν για 3 λεπτά στη σάλτσα, όχι παραπάνω.Βήμα 4
Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο τηγάνι. Προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε πριν σερβίρετε σε πιατέλα ή πιάτα.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κάτη