All time classic σπανακόρυζο σε εκδοχή Λάμπρου Βακιάρου. Εξτρα νοστιμιά με το ζωμό των λαχανικών και μελωμένο κουσκούς σε ένα πιάτο που θα λατρέψουν ακόμα και τα παιδιά. Και το λάδι του άνηθου του δίνει από πάνω άλλη ομορφιά. Με βαρελίσια φέτα εννοείται. Και μπόλικο ζυμωτό ψωμί.
Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το σπανάκι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί και στη συνέχεια, ρίχνετε το
κουσκούς. Σβήνετε με λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί για 1 – 2 λεπτά.
Προσθέτετε το ζωμό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια συνεχίζοντας για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Χτυπάτε στο μούλτι το ελαιόλαδο και τον άνηθο, περιχύνετε το σπανακόρυζο και αλατοπιπερώνετε επιπλέον αν χρειαστεί. Σερβίρετε με τριμμένη φέτα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο με το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο για 4 – 5 λεπτά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το σπανάκι ανακατεύοντας μέχρι να μαραθεί και στη συνέχεια, ρίχνετε το
κουσκούς. Σβήνετε με λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να εξατμιστεί το κρασί για 1 – 2 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέτετε το ζωμό, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και μαγειρεύετε για 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια συνεχίζοντας για περίπου 10 λεπτά ακόμα. Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Χτυπάτε στο μούλτι το ελαιόλαδο και τον άνηθο, περιχύνετε το σπανακόρυζο και αλατοπιπερώνετε επιπλέον αν χρειαστεί. Σερβίρετε με τριμμένη φέτα.