Ένα διαφορετικό και άκρως καλοκαιρινό σουβλάκι-καλαμάκι, η χαρά των ωμοφάγων και όσων έχουν όρεξη να φάνε κάτι νόστιμο χωρίς-πραγματικά- να μαγειρέψουν.
Υλικά
- 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 μεγάλο αγγούρι, σε φέτες
- 2 καρότα, σε λεπτές φέτες
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια, ολόκληρα
- 2 ακτινίδια, σε τετράγωνα κομμάτια
- 1 φλιτζάνι σύκα ή ροδάκινα, κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζάνι σταφύλια, ολόκληρα
- ξυλάκια για σουβλάκια
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψητή, ξεφλουδισμένη
- 70 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Mερίδες: 4
Για τα σουβλάκια
Για τη σος πιπεριάς
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεκινάμε με την προετοιμασία των λαχανικών και των φρούτων. Κόβουμε τις κόκκινες πιπεριές, το αγγούρι, τα καρότα, τα ντοματίνια, τα ακτινίδια και τα σύκα ή τα ροδάκινα όσo γίνεται σε ισομεγέθη κομμάτια.
Βήμα 2
Παίρνουμε τα ξυλάκια για σουβλάκια και περνάμε εναλλάξ τα κομμάτια από λαχανικά και φρούτα. Τοποθετούμε τα σουβλάκια σε μια μεγάλη πιατέλα.
Βήμα 3
Σε ένα μπλέντερ, τοποθετούμε την ψητή κόκκινη πιπεριά, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι (ή σιρόπι αγαύης) και τη σκελίδα σκόρδου. Αλέθουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη και κρεμώδης sauce. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ωμοφαγικά σουβλάκια μαζί με τη σος πιπεριάς για βούτηγμα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Lambros Mentzos Photography