Ένα πολύ νόστιμο και αρωματικό πιάτο με σουπιές και μάραθο, που θα απολαύσετε πολύ και την περίοδο της νηστείας. Και επειδή οι σουπιές ταιριάζουν πολύ με χορταρικά, δοκιμάστε και σουπιές με χόρτα και λευκό κρασί.
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές με το μελάνι τους
- 3 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
- 1 κιλό βλαστάρια από μάραθο
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
- 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι κρασιού γλυκό κρασί
- λίγο αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Φοράτε ένα ζευγάρι γάντια κουζίνας γιατί το μελάνι φεύγει δύσκολα από τα χέρια. Χαράζετε τις σουπιές κατά μήκος και αφαιρείτε την κύστη με το μελάνι καθώς και τα εντόσθια.Βήμα 2
Βάζετε τις κύστες σε ένα ποτήρι, τις σπάτε και προσθέτετε λίγο νεράκι. Τις αφήνετε έτσι για 30 λεπτά περίπου και το σουρώνετε σε ψιλό σουρωτήρι. Φυλάτε το καθαρό μελάνι σε ένα ποτήρι.Βήμα 3
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις σουπιές και τις σοτάρετε καλά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό και μαγειρεύετε τις σουπιές για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.Βήμα 4
Προσθέτετε το πιπέρι, το λευκό κρασί και τα βλαστάρια του μάραθου. Μαγειρεύετε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά επιπλέον.Βήμα 5
Ρίχνετε λίγο αλάτι και σερβίρετε τις σουπιές γαρνίροντάς τις με τον αρωματικό μάραθο.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb