Μία πολύ νόστιμη και αρωματική συνταγή για σουπιές, που ταιριάζει πολύ στα καλοκαιρινά τραπέζια σας. Συνοδεύετε με ρύζι και λευκό κρασί.
Υλικά
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες, σε φέτες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φινόκιο, σε φέτες
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
- 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη
- 1 φλιτζάνι μάραθο ψιλοκομμένο
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι και το φινόκιο. Όταν μαλακώσουν, ρίχνετε τις σουπιές και συνεχίζετε να σοτάρετε για 5 λεπτά ακόμη.Βήμα 2
Σβήνετε με το κρασί και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.Βήμα 3
Προς το τέλος ρίχνετε τις ελιές, την κάππαρη, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σάλτσα.Βήμα 4
Τραβάτε το φαγητό από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το μάραθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή