Η σούπα με γαρίδες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Αν αγαπάτε τις έθνικ γεύσεις θα τη λατρέψετε.
Υλικά
- 3½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 250γρ. μανιτάρια άσπρα, σε λεπτές φέτες
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά καυτερή
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
- 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 250ml γάλα καρύδας
- 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
- ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, τα μανιτάρια, την πιπεριά, τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού, το τζίντζερ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.Βήμα 2
Ρίχνετε το γάλα καρύδας, αφήνετε να πάρει η σούπα μια βράση και προσθέτετε τις γαρίδες. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως, πασπαλισμένη με λίγο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ξύσμα και χυμό λάιμ.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb