soupa-tailandis-me-garides
clock icon
55'

Σούπα Ταϊλάνδης με γαρίδες μανιτάρια και γάλα καρύδας

Υλικά

  • 3½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 250γρ. μανιτάρια άσπρα, σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά καυτερή
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • 1 κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 250ml γάλα καρύδας
  • 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κρεμμύδια φρέσκα, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ

Η σούπα με γαρίδες είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας. Αν αγαπάτε τις έθνικ γεύσεις θα τη λατρέψετε.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, τα μανιτάρια, την πιπεριά, τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού, το τζίντζερ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.
Ρίχνετε το γάλα καρύδας, αφήνετε να πάρει η σούπα μια βράση και προσθέτετε τις γαρίδες. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως, πασπαλισμένη με λίγο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ξύσμα και χυμό λάιμ.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το ζωμό, τα μανιτάρια, την πιπεριά, τη ζάχαρη, τη σάλτσα ψαριού, το τζίντζερ και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Ρίχνετε το γάλα καρύδας, αφήνετε να πάρει η σούπα μια βράση και προσθέτετε τις γαρίδες. Μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως, πασπαλισμένη με λίγο φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ξύσμα και χυμό λάιμ.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος- Food Styling: Tina Webb