Η εκδοχή του Ανδρέα Λαγού για τη διάσημη, κατακόκκινη σούπα μπορς με μοσχαράκι γίνεται το αγαπημένο σας πιάτο τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 5 - 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το βρασμένο μοσχαράκι και σοτάρετε πολύ καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα, τα παντζάρια, την πατάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά.
Ρίχνετε τον πελτέ, το ζωμό βοδινού, τη ζάχαρη, το χυμό από 2 λεμόνια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Κόβετε το λάχανο σε λεπτές φέτες και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 40 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.
Προσθέτετε στη σούπα λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζετε τη σούπα σε πιάτα, βάζετε σε καθένα από 1 κουταλιά γιαούρτι και 1 φέτα λεμόνι, πασπαλίζετε με άνηθο, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε 5 - 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το βρασμένο μοσχαράκι και σοτάρετε πολύ καλά από όλες τις πλευρές, για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Βήμα 2
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτετε τα καρότα, τα παντζάρια, την πατάτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίχνετε τον πελτέ, το ζωμό βοδινού, τη ζάχαρη, το χυμό από 2 λεμόνια, αλατοπιπερώνετε και τα αφήνετε να πάρουν βράση. Κόβετε το λάχανο σε λεπτές φέτες και το προσθέτετε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 40 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα λαχανικά.
Βήμα 4
Προσθέτετε στη σούπα λίγο άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Μοιράζετε τη σούπα σε πιάτα, βάζετε σε καθένα από 1 κουταλιά γιαούρτι και 1 φέτα λεμόνι, πασπαλίζετε με άνηθο, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε.