Μια ντελικάτη σούπα που ανοίγει όμορφα ένα επίσημο τραπέζι.
Υλικά
- 1 κιλό καρότα καθαρισμένα, σε φέτες
- 40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 700ml ζωμό λαχανικών
- 50ml ελαιόλαδο
- 3γρ. λεβάντα ξερή
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί, όχι πολύ αλμυρό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο λάδι τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.Βήμα 2
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τη λεβάντα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.Βήμα 3
Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμη πιο βελουτέ.Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή