soupa karoto levanta
clock icon
50'

Σούπα με καρότο, τζίντζερ και λεβάντα

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα, σε φέτες
  • 40γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 700ml ζωμό λαχανικών
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 3γρ. λεβάντα ξερή
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Μπορείτε να σερβίρετε τη σούπα με μια κουταλιά γιαούρτι στραγγιστό ή τσαλαφούτι ή άλλο κρεμώδες τυρί, όχι πολύ αλμυρό.

Μια ντελικάτη σούπα που ανοίγει όμορφα ένα επίσημο τραπέζι.

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο λάδι τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τη λεβάντα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.
Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμη πιο βελουτέ.
Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα σοτάρετε για 2-3 λεπτά στο λάδι τα καρότα, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.

Βήμα 2

Ρίχνετε στην κατσαρόλα τον ζωμό, τη λεβάντα, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα.

Βήμα 3

Πολτοποιείτε το μίγμα στο μπλέντερ και σουρώνετε τη σούπα περνώντας την από λεπτό σουρωτήρι για να γίνει ακόμη πιο βελουτέ.

Φωτογραφία- Food Styling: Αντωνία Κατή