Βελούδινη με παιχνίδια στις υφές, αυτή η σούπα εποχής ταιριάζει σε κάθε περίσταση.
Ρίχνετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ζωμό και προσθέτετε όλα τα υλικά της σούπας. Σιγοβράζετε για περίπου 45 λεπτά.
Πολτοποιείτε σε δύο δόσεις τα λαχανικά, προσθέτοντας υγρά ανάλογα με την υφή που επιθυμείτε. Σερβίρετε με κρουτόν και γιαούρτι.
Για τα κρουτόν με σύγκλινο: Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σύγκλινο για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψωμί και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να καβουρντίζεται.
Ρίχνετε τον κολοκυθόσπορο, το μαϊντανό, το φρέσκο θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα το ζωμό και προσθέτετε όλα τα υλικά της σούπας. Σιγοβράζετε για περίπου 45 λεπτά.
Βήμα 2
Πολτοποιείτε σε δύο δόσεις τα λαχανικά, προσθέτοντας υγρά ανάλογα με την υφή που επιθυμείτε. Σερβίρετε με κρουτόν και γιαούρτι.
Βήμα 3
Για τα κρουτόν με σύγκλινο: Προθερμαίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο σύγκλινο για 1-2 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο χρώμα. Στη συνέχεια, προσθέτετε το ψωμί και ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να καβουρντίζεται.
Βήμα 4
Ρίχνετε τον κολοκυθόσπορο, το μαϊντανό, το φρέσκο θυμάρι, αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά.