Στην Άπω Ανατολή και ειδικά στην Ταϊλάνδη η έννοια «γλυκό» δεν υπάρχει. Και γιατί να υπάρχει άλλωστε, αφού έχουν τόσο νόστιμα και γλυκά φρούτα που τους δίνουν μεγάλη απόλαυση! Εδώ προτείνω ένα συνδυασμό της ανατολίτικης απλότητας με τεχνικές του δυτικού κόσμου.
Υλικά
- 1 ανανά μεγάλο καθαρισμένο, κομμένο σε κυβάκια
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 καψουλάκι βανιλίνης
- 3 μπανάνες άγουρες μεγάλες, σε χοντρές ροδέλες
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο
- 1 σφηνάκι μπράντι
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε στο μπλέντερ όλα τα κομματάκια του ανανά, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Τα χτυπάτε μέχρι να σχηματιστεί ένας λείος ζωμός, προσθέτετε μέσα ένα ποτηράκι του κρασιού παγωμένο νερό, χτυπάτε για 2 λεπτά ακόμη και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει.Βήμα 2
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μπρίκι και το ανακατεύετε με το μπράντι. Βάζετε τα κομματάκια της μπανάνας σε ένα ταψάκι, τα περιχύνετε με το μίγμα βούτυρου και μπράντι και τα ψήνετε στο γκριλ του φούρνου σας μέχρι οι μπανάνες να ροδοκοκκινίσουν ελαφρά.Βήμα 3
Σερβίρετε λίγη σούπα ανανά σε μικρά βαθιά πιάτα και προσθέτετε τρία τέσσερα κομμάτια ψητής μπανάνας. Πασπαλίζετε με λίγη κανέλα και σερβίρετε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλο - Food Styling: Tina Webb