Ένα πολύ νόστιμο φαγητό, ιδανικό για να ανοίξει ακόμη και ένα γιορτινό τραπέζι. Όσο για τη μπεσαμέλ, η έτοιμη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ θα κάνει την προετοιμασία παιχνιδάκι.
Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος το ξύσμα του λεμονιού, τη γραβιέρα και την περισσότερη παρμεζάνα, κρατώντας λίγη για το τελείωμα του φαγητού.
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού μαζί με λίγο ξίδι και 1 φύλλο δάφνης για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει. Το στραγγίζετε.
Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Αλατίζετε ενδιάμεσα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC.
Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε πυρίμαχο σκεύος. Ανάμεσα στα μπουκέτα μοιράζετε τα μανιτάρια. Σκεπάζετε τα λαχανικά με τη Μπεσαμέλ που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα που κρατήσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει το φαγητό λίγο χρώμα από πάνω.
Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό, πασπαλισμένο με φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύετε στο τέλος το ξύσμα του λεμονιού, τη γραβιέρα και την περισσότερη παρμεζάνα, κρατώντας λίγη για το τελείωμα του φαγητού.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού μαζί με λίγο ξίδι και 1 φύλλο δάφνης για 20-25 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει, χωρίς να λιώσει. Το στραγγίζετε.
Βήμα 3
Στο μεταξύ, σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να στεγνώσουν από τα υγρά τους. Αλατίζετε ενδιάμεσα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το κουνουπίδι σε πυρίμαχο σκεύος. Ανάμεσα στα μπουκέτα μοιράζετε τα μανιτάρια. Σκεπάζετε τα λαχανικά με τη Μπεσαμέλ που ετοιμάσατε, πασπαλίζετε με την παρμεζάνα που κρατήσατε και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει το φαγητό λίγο χρώμα από πάνω.
Βήμα 5
Σερβίρετε το σουφλέ ζεστό, πασπαλισμένο με φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι.