Σας έχουμε δώσει ήδη τη βασική συνταγή για σουφλέ τυριού. Θα βασιστείτε πάνω σε αυτή λοιπόν και θα την εμπλουτίσετε με μπέικον και ολόκληρα αβγά, που θα την απογειώσουν γευστικά.

Υλικά
- 1 δόση της βασικής συνταγής για σουφλέ τυριού
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
- 4-5 αβγά βρασμένα μελάτα (1 λεπτό αφού πάρει βράση το νερό)
- 150γρ. μπέικον πολύ ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε τηγανάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για μισό λεπτό το μπέικον. Το στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας.Βήμα 2
Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ από τη βασική συνταγή για σουφλέ τυριού και εκτός φωτιάς προσθέτετε τον μαϊντανό και το μπέικον.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC. Βουτυρώνετε 4-5 ατομικά σκεύη και τα πασπαλίζετε με φρυγανιά ή παρμεζάνα. Γεμίζετε μέχρι τη μέση και προσεχτικά τοποθετείτε ένα αβγό στη μέση. Γεμίζετε έτσι ώστε να σκεπαστεί ελάχιστα το αβγό.Βήμα 4
Ψήνετε τα σουφλέ στο φούρνο για 8-9 λεπτά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina & Olivia Webb