sotarism;ena-lahanika-me-sogia
clock icon
30'

Σοταρισμένα λαχανικά με σάλτσα σόγιας

Υλικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 4-5 ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουτ. σούπας λάδι φυτικό
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας

Tips

  • Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι όλα τα υλικά της να είναι πραγματικά ψιλοκομμένα. Καθίστε λοιπόν με υπομονή, ψιλοκόψτε τα και συγκεντρώστε τα σε ένα μπολ.

Ένα ωραίο συνοδευτικό με έθνικ χαρακτήρα που ταιριάζει άψογα με πιάτα με ψάρι.

Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Τα σοτάρετε μέχρι να αφήσουν τα αρώματά τους.
Ρίχνετε όλα τα λαχανικά ανακατεύοντας συνέχεια τουλάχιστον για 7-8 λεπτά. Ρίχνετε τρεις κουταλιές σούπας νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας καλά συνεχώς.
Περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και, λίγο προτού σερβίρετε, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Τα σερβίρετε ζεστά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Τα σοτάρετε μέχρι να αφήσουν τα αρώματά τους.

Βήμα 2

Ρίχνετε όλα τα λαχανικά ανακατεύοντας συνέχεια τουλάχιστον για 7-8 λεπτά. Ρίχνετε τρεις κουταλιές σούπας νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας καλά συνεχώς.

Βήμα 3

Περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και, λίγο προτού σερβίρετε, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Τα σερβίρετε ζεστά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb