Ένα ωραίο συνοδευτικό με έθνικ χαρακτήρα που ταιριάζει άψογα με πιάτα με ψάρι.
Υλικά
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά κίτρινη, ψιλοκομμένη
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 4-5 ντοματάκια τσέρι κομμένα στη μέση
- 1 φλιτζανάκι του καφέ κόλιανδρο φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας λάδι φυτικό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
Tips
- Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι όλα τα υλικά της να είναι πραγματικά ψιλοκομμένα. Καθίστε λοιπόν με υπομονή, ψιλοκόψτε τα και συγκεντρώστε τα σε ένα μπολ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Παίρνετε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ρίχνετε το λάδι και, μόλις ζεσταθεί, ρίχνετε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ. Τα σοτάρετε μέχρι να αφήσουν τα αρώματά τους.Βήμα 2
Ρίχνετε όλα τα λαχανικά ανακατεύοντας συνέχεια τουλάχιστον για 7-8 λεπτά. Ρίχνετε τρεις κουταλιές σούπας νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και το αφήνετε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας καλά συνεχώς.Βήμα 3
Περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύετε και, λίγο προτού σερβίρετε, ρίχνετε τον ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Τα σερβίρετε ζεστά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb