Θέλετε ένα ξεχωριστό σορμπέ; Σας έχουμε μια κλασική και αγαπημένη γεύση -το λεμόνι- και μια ιδιαίτερα πρωτότυπη -το ούζο- και οι δύο πολύ λαχταριστές και αρωματικές.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
- 1¾ φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 ασπράδι χτυπημένο σφιχτή μαρέγκα
- 1 φλιτζάνι ούζο
- 1¾ φλιτζανιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
Για το σορμπέ λεμονιού
Για το σορμπέ ούζου
Tips
- Με τον ίδιο τρόπο που κάνατε το σορμπέ ούζου μπορείτε να κάνετε και σορμπέ σαμπάνιας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το σορμπέ λεμονιού: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών για 5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και ανακατεύετε μέσα τον χυμό λεμονιού. Το βάζετε μέσα σε παγωμένο δοχείο και το μεταφέρετε στην κατάψυξη.Βήμα 2
Όταν αρχίσει να πήζει, το βγάζετε και ανακατεύετε το ασπράδι χτυπημένο σε σφιχτή μαρέγκα.Βήμα 3
Ξαναβάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη για να πήξει. Κάθε 1 ώρα περίπου και για 2-3 φορές, το αφρατεύετε ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι.Βήμα 4
Για το σορμπέ ούζου: Ακολουθείτε τα ίδια βήματα της συνταγής για σορμπέ λεμονιού, με τη διαφορά ότι δεν βάζετε στο σιρόπι ξύσμα λεμονιού, αντικαθιστάτε το χυμό με ούζο και δεν προσθέτετε στο σορμπέ μαρέγκα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey