sorbe-axladi
clock icon
60'

Σορμπέ αχλάδι με stevia

Υλικά

  • 850γρ. αχλάδια καθαρισμένα
  • 60γρ. γάλα σκόνη 0% λιπαρά
  • 165ml νερό
  • 25γρ. στέβια

Δροσερό σορμπέ αχλαδιού με φυσικό γλυκαντικό stevia και γάλα με μηδενικά λιπαρά για εσάς που… μετράτε θερμίδες και λιπαρά!

Βάζετε τα καθαρισμένα αχλάδια στο μπλέντερ για να τα πολτοποιείτε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη στέβια και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε έως ότου βράσουν.
Αφού βράσει το μίγμα, το αδειάζετε στο μπλέντερ με τα αχλάδια και χτυπάτε μέχρι τα υλικά του τελικού μίγματος να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Τέλος, βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε σκεύος κατάλληλο και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα καθαρισμένα αχλάδια στο μπλέντερ για να τα πολτοποιείτε.

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το νερό, τη στέβια και το γάλα σε σκόνη και ανακατεύετε έως ότου βράσουν.

Βήμα 3

Αφού βράσει το μίγμα, το αδειάζετε στο μπλέντερ με τα αχλάδια και χτυπάτε μέχρι τα υλικά του τελικού μίγματος να ομογενοποιηθούν. Αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο να παγώσει καλά.

Βήμα 4

Τέλος, βάζετε το μίγμα στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε σκεύος κατάλληλο και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε.