Κι όμως, τώρα τα ποπκόρν γίνονται και σοκολατένια. Είναι ιδανικά για παιδικά πάρτι και όχι μόνο.
Υλικά
- 1/3 κούπας καλαμπόκι για ποπ κορν
- 2 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 150γρ. σοκολάτα λιωμένη
Tips
- Όταν θα τα σερβίρετε στα παιδιά, μπορείτε να βάλετε ενδιάμεσα για χρώμα λίγα σοκολατένια κουφετάκια και λίγα μικρά ζαχαρωτά.
- Αντί να φτιάξετε ποπκόρν, μπορείτε να πάρετε έτοιμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα το καλαμπόκι. Σκεπάζετε με το καπάκι και μόλις αρχίσουν να σκάνε τα σποράκια, κουνάτε την κατσαρόλα μπρος πίσω, πάνω στο μάτι της κουζίνας.Βήμα 2
Όταν σκάσουν όλα τα σποράκια, μεταφέρετε το ποπκόρν σε ένα μπολ.Βήμα 3
Περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε απαλά αλλά καλά, μέχρι να δείτε ότι έχουν καλυφθεί όλα με σοκολάτα.Βήμα 4
Αδειάζετε τα σοκολατένια ποπκόρν σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα απλώνετε καλά, τα βάζετε στο ψυγείο για 5 λεπτά και σερβίρετε.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή