Είναι κάτι σαν burger, αλλά και όχι ακριβώς. Εσείς και τα παιδιά σας θα τα λατρέψετε!
Βράζετε (ή μαγειρεύετε στον ατμό) το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή το μούλτι.
Ρίχνετε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτετε τον κιμά και τον μαγειρεύετε (μέχρι να μη βλέπετε ροζ κομμάτια).
Ρίχνετε μέσα τους πουρέδες των λαχανικών, τον πελτέ, την Worcestershire sauce, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά του.
Ψήνετε τα ψωμάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα γεμίζετε με τον κιμά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε (ή μαγειρεύετε στον ατμό) το καρότο και την κόκκινη πιπεριά και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ ή το μούλτι.
Βήμα 2
Ρίχνετε σε αντικολλητικό σκεύος το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και το σωτάρετε σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 3
Προσθέτετε τον κιμά και τον μαγειρεύετε (μέχρι να μη βλέπετε ροζ κομμάτια).
Βήμα 4
Ρίχνετε μέσα τους πουρέδες των λαχανικών, τον πελτέ, την Worcestershire sauce, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να ρουφήξει σχεδόν όλα τα υγρά του.
Βήμα 5
Ψήνετε τα ψωμάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα γεμίζετε με τον κιμά.