Μια ξεχωριστά νόστιμη συνταγή με κοτόπουλο, που συνδυάζεται αρμονικά με βασιλικό και σάλτσα ντομάτας.
Υλικά
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μικρότερα φιλέτα
- ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- 4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- ¼ φλιτζανιού μηλόξιδο
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ¼ φλιτζανιού πετιμέζι
- 1 ματσάκι βασιλικό φρέσκο, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίζετε μέσα τη γλυκιά πάπρικα.
Βήμα 2
Ακουμπάτε τα φιλέτα στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε με καπάκι. Τα ψήνετε για 8-10 λεπτά (ανάλογα με το πάχος τους), γυρίζοντάς τα 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά, πάντα με το τηγάνι σκεπασμένο.
Βήμα 3
Βγάζετε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και ρίχνετε στο τηγάνι τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει (περίπου 15 λεπτά).
Βήμα 4
Προσθέτετε το ξίδι , το σκόρδο, το πετιμέζι και το βασιλικό. Ανακατεύετε και επαναφέρετε τα φιλέτα στο τηγάνι. Τα γυρίζετε για να καλυφθούν από τη σάλτσα και τα σιγοβράζετε στη σάλτσα για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε με πατάτες τηγανητές.