Δροσερό και ανάλαφρο γλύκισμα, που γίνεται ο ιδανικός επίλογος στα καλοκαιρινά τραπέζια. Το ΓΙΩΤΗΣ Crème θα δώσει την τέλεια υφή στο σεμιφρέντο σας.
Χτυπάτε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Crème για ένα 5λεπτο, μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε και το λικέρ. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ενώνετε τα δύο μίγματα. Ενσωματώνετε και τα βατόμουρα με ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Ντύνετε με μεμβράνη μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και σκορπάτε μέσα τα φιστίκια. Μετά αδειάζετε το μίγμα του σεμιφρέντο και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει, για 6-8 ώρες.
Αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα, αφαιρείτε την μεμβράνη και περιμένετε 10 λεπτά πριν σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάτε στο μίξερ το ΓΙΩΤΗΣ Crème για ένα 5λεπτο, μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε και το λικέρ. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε και την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ενώνετε τα δύο μίγματα. Ενσωματώνετε και τα βατόμουρα με ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Βήμα 3
Ντύνετε με μεμβράνη μια στενόμακρη φόρμα για κέικ και σκορπάτε μέσα τα φιστίκια. Μετά αδειάζετε το μίγμα του σεμιφρέντο και το βάζετε στην κατάψυξη να παγώσει, για 6-8 ώρες.
Βήμα 4
Αναποδογυρίζετε το γλυκό σε πιατέλα, αφαιρείτε την μεμβράνη και περιμένετε 10 λεπτά πριν σερβίρετε.