Τα αλμυρά σαραγλάκια είναι ένα εξαιρετικό συνοδευτικό για το κρασί, αλλά μπαίνουν και στο ταπεράκι για το σχολείο ή το γραφείο. Ο κιμάς από τα λουκάνικα κάνει τα σαραγλάκια ακόμη πιο γευστικά, ενώ σας γλυτώνει και από το επιπλέον μαγείρεμα.
Με ένα μαχαιράκι τραβάτε προσεχτικά και αφαιρείτε τη φλούδα των λουκάνικων. Βάζετε τα ξεφλουδισμένα λουκάνικα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να γίνουν σαν κιμάς. Βάζετε τον κιμά από τα λουκάνικα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα πινελάκι το αλείφετε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Απλώνετε από πάνω άλλα δύο φύλλα, λαδωμένα και αυτά ένα-ένα. Πάνω από το τρίτο φύλλο απλώνετε σε λεπτό στρώμα το 1/3 της γέμισης. Τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε φέτες πάχους 1εκ. και αραδιάζετε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και με ένα πινελάκι αλείφετε τα σαραγλάκια με το μίγμα του αβγού. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την γέμιση. Ψήνετε τα σαραγλάκια στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και σερβίρετε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Με ένα μαχαιράκι τραβάτε προσεχτικά και αφαιρείτε τη φλούδα των λουκάνικων. Βάζετε τα ξεφλουδισμένα λουκάνικα στο μπλέντερ και τα χτυπάτε να γίνουν σαν κιμάς. Βάζετε τον κιμά από τα λουκάνικα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε ένα φύλλο κρούστας σε καθαρή και επίπεδη επιφάνεια και με ένα πινελάκι το αλείφετε ελαφρώς με ελαιόλαδο. Απλώνετε από πάνω άλλα δύο φύλλα, λαδωμένα και αυτά ένα-ένα. Πάνω από το τρίτο φύλλο απλώνετε σε λεπτό στρώμα το 1/3 της γέμισης. Τυλίγετε τα φύλλα σε ρολό.
Βήμα 3
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε σε φέτες πάχους 1εκ. και αραδιάζετε τις φέτες σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και με ένα πινελάκι αλείφετε τα σαραγλάκια με το μίγμα του αβγού. Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και την γέμιση. Ψήνετε τα σαραγλάκια στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και σερβίρετε αμέσως.